Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Foto blir smartare

Googles bildtjänst fyller två år, och uppdateras med tre nya funktioner för att dela bilder med nära och kära.

Under kvällens I/O-keynote presenterade Google en rad nya funktioner till bildtjänsten Google Foto, som nu fyller två år. Temat i nyheterna är delning, och det som möjliggör detta är givetvis maskinlärning och AI.

Tre nya funktioner presenterades till bildtjänsten, som i dagsläget har passerat 500 miljoner aktiva användare. Den första är att Google Foto nu själva kan föreslå bilder att dela med andra. Detta görs genom en kombination av påminnelser och ansiktsigenkänning.

Dessutom införs möjligheten att dela vissa eller andra bilder med nära vänner och familjemedlemmar. Ett exempel som visades är att automatiskt dela alla bilder på ens barn med den andra föräldern.

Slutligen lanserar Google fotoböcker som kan skapas och beställas direkt från appen. Med hjälp av maskinlärning kan tjänsten automatiskt välja ut de mest lyckade bilderna från ett urval, och dessutom skapa layout själv för godkännande av användaren. Något som framkallade ett visst mummel från publiken var också nyheten att Google Foto automatiskt kommer att skapa fotoböcker på förslag, och notera användaren när nya sådana finns att ta ställning till.

Fotoböckerna blir tillgängliga på både Android och Iphone från och med nästa vecka. Inledningsvis är det bara USA som gäller, men övriga länder utlovas inom kort.

Avslutningsvis får Google Foto senare i år integrerat stöd för Google Lens, som kan använda bildigenkänning för att plocka ut information från bilder. Exempelvis kan Google Lens utläsa ett telefonnummer från en bild på en skylt, eller känna igen en bild på en bok och skicka användaren till Amazon för köp.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.