Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC 2010 drar igång ikväll

Ikväll klockan 19.00 går startskottet för årets WWDC i San Francisco. I vanlig ordning håller Steve Jobs en keynote där Apples senaste produkter kommer presenteras. Här kommer en lite round-up om vad vi kan tänka oss få se ikväll:

1. Ny modell av iPhone och iPhone OS 4.0
Med största sannolikhet kommer det en ny iPhone med ny mjukvara ikväll. Det har aldrig läckt så mycket information och bilder om någon Apple produkt tidigare.

2. Uppgradering av MacBook Air
"Världens tunnaste dator" har inte uppdaterats sedan 2009 och modellen i sig är från 2008. Hög tid för prestandaförbättring och en ny design.

3. Ny Mac Pro
Även här är det hög tid för prestandaökning. Det ryktas om Intels nya hexa-core CPU:er i high-end modellen. Även om designen på insidan av Mac Pro har förändrats genom åren kanske det är tid för ett nytt yttre?

4. Moln-baserat iTunes
Det har ryktats om ett moln-baserat iTunes länge. Detta är förmodligen den funktion som skulle få mig att jubla högt ikväll. Om det blir en variant av Spotify eller en access tjänst för komma åt ditt bibliotek från iPhone, internet osv. återstår att se.

5. Ny Apple TV
Apples svarta får, Apple TV, fick knappast mer liv efter en ynka mjukvaru-uppdatering förra året. En rejäl omarbetning måste ske och framförallt film, tv-serier i alla länder. Ryktet säger att nya mjukvaran kommer likna eller vara en variant på iPhone OS.

Som vanligt finns det en hel del andra rykten som kan kännas mindre trovärdiga, men här är några som kanske slår in. (Det man ska ha i historisk åtanke är att det vanligtvis bara lanseras ett fåtal nya produkter på WWDC.)

Ny Mac Mini
Enligt "cykeln" är det tid för uppgradering.

Ny iMac
Även denna modell är i slutet av "cykeln" och det dags uppgradering.

Gratis MobileMe
Vore väldigt trevligt. Kanske i någon kombination med "nya" iTunes, men det känns inte så mycket Apple att låta det gå gratis?

Trådlös trackpad
Så sent som idag florerar foton på något som liknar en trådlös trackpad. Frågan är bara till vad?

Ny mjukvara
iLife ´10 och iWork ´10 borde lämpligtvis presenteras och kanske en förhandstitt på Mac OSX 10.7?

Vad tror ni? Kommer Apple överraska med något oväntat?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.