Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple testar mobila 5G-nät

En ansökan från Apple till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar att företaget börjat testköra mobila höghastighetsuppkopplingar.

Våra nuvarande telefoner använder sig huvudsakligen av fjärde generationens mobila nätverk för att sköta våra mobila uppkopplingar. 4G, eller LTE som standarden kallas, utvecklas ständigt och marknaden har redan benådats med telefoner som stöder gigabithastigheter som en del av LTE Advanced-familjen.

Trots att de svenska mobilnäten inte stöder gigabit-LTE på bred front än arbetas det flitigt på nästa generations mobila nätverk, som än så länge kort och gott kallas 5G. Specifikationerna är ännu inte fastställda men teoretiska maxhastigheter som överstiger 20 gigabit per sekund och latenstider så korta som en millisekund är några av egenskaperna som utlovas. Om du vill veta mer om 5G har SweClockers en detaljerad genomgång av ämnet.

Blixtrande snabba uppkopplingar och låga latenstider är så klart intressant för Apples mobila enheter, och Business Insider rapporterar att Apple i en ansökan till den amerikanska kommunikationsmyndigheten FCC beskriver hur de vill undersöka mobil nätverksprestanda i radiospektrum som ska användas i telekomoperatörernas kommande 5G-nätverk.

Ansökan beskriver hur Apple vill använda nätverk baserade på millimetervågor, den teknik förväntas ligga till grund för den kommande 5G-standarden. Mer specifikt vill Apple använda frekvensbanden 28 och 39 GHz som blev godkända för 5G-nätverk av FCC i fjol. Planen för frekvensbanden i den svenska 5G-utrullningen ser inte ut att använda dessa frekvensband, så mobiltillverkare ser ut att få fortsätta med att utrusta telefonerna med en myriad av radioantenner även för 5G-generationen.

Apples tester ska ske mellan två stationer i Kalifornien. Den enda stationen befinner sig vid Mariana Avenue, nära Apples första huvudkontor och nära det nuvarande på 1 Infinite Loop, och den andra stationen befinner sig vid Milpitas, Yosemite Drive. Vi ska inte ropa hej för tidigt då äkta 5G-nätverk fortfarande är flera år bort, med de första kommersiella nätverken förväntade först 2020. Så vi får tills vidare nöja oss med nesliga gigabit-LTE-uppkopplingar helt enkelt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.