Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nest släpper smartare kamera

Nest Cam IQ kan känna igen ansikten som fångas av övervakningskameran tack vare tekniken Nest Aware.

2015 utökade #Nest sitt sortiment av smarta prylar för hemmet med en övervakningskamera, kort och gott kallad Nest Cam. Sedan dess har det dock inte hänt så mycket med det Alphabet-ägda företaget, mer än att grundaren Tony Fadell lämnade sin roll som vd under förra året.

Men nu presenterar Nest en ny kamera, som ska vara smartare än tidigare inomhuskameror. Nest Cam IQ använder Googles teknologi för ansiktsigenkänning för att identifiera vem det är som fastnar i bild. Kameran kan också identifiera om det är ett husdjur som syns, eller bara en skugga som kastas genom fönstret. Tekniken kallas Nest Aware, och kräver ett medlemskap för att fungera, som kostar 10 dollar per månad eller ungefär 90 kronor.

Vad gäller övrig prestanda levererar Nest Cam IQ också, och har en sensor med stöd för upplösningen 4K och HDR. Video ut är dock begränsat till 1080p, men med utökad upplösning ska det gå att zooma in i videomaterialet med större skärpa än tidigare. Kameran har också ett infrarött nattläge samt inbyggd högtalare. Ansluts gör kameran via USB Type-C. Nest Cam IQ ska också framöver kunna integreras med både Google Home och Amazon Echo.

Nest Cam IQ börjar säljas i USA under juni för 299 dollar styck, ungefär 2 500 kronor, eller 498 dollar för två stycken, cirka 4 300 kronor. Svensk lansering vet vi i dagsläget inget om, men kameran kommer snart gå att förbeställa i Frankrike, Nederländerna, Belgien, Irland och Storbritannien. 13 juni börjar förbokning också i Italien, Spanien, Tyskland och Österrike.

Läs mer:

Google får ny vd och nytt moderbolag
Tony Fadell slutar som vd för Nest
Nest släpper övervakningskamera

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.