Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lansering av iPad

Lördag den 3:e april lanserade Apple sin senaste inovation, iPad. 99mac var på plats i världsmetropolen New York City för att följa lanseringen.

Redan ett dygn innan lanseringen började kön ta form utanför Apples flaggskeppsbutik på Fifth Avenue. På plats fanns ett 10-tal personer sittandes i tältstolar, journalister från FOX, CNN, samt 6-8 anställda från Apple. Vid 00.30 hade flera personer tagit sig till platsen och en mer organiserad kö började ta form med hjälp av kravallstängsel.

Klockan 07.00 är det drygt 200 personer i kön och media bevakar lanseringen som om det vore en het världsnyhet. Den kö som under natten bildats, har nu blivit uppdelad i två separata delar, en för reservationer och en för icke reserverade iPads. Klockan tickar mot lansering och det är uppskattat 500-600 personer på plats för att räkna ner dom sista sekunderna. Medelåldern är förvånansvärt hög och många turister från t.ex. Tyskland, Frankrike, Holland, Luxemburg har letat sig dit. Klockan slår 09.00 när folkhavet strömmar in i affären och möts av ett 40-tal kameror och applåderande butiksbiträden på vägen. Nere på butiksplan står ett hundratal jublande butiksbiträden i blåa tröjor för att ta emot alla blivande iPad-ägare. Stämningen är på topp.

Tillgången av iPads verkar vara god, även för kunder som ej har förhandsbokat sina exemplar. Nyblivna iPad-ägare blir intervjuade av CNN, New York Times, London Times, FOX News, för att nämna ett fåtal av medierna som bevakade eventet.

Vid 16.00-tiden fanns det gott om iPads i respektive storlekar på alla butiker runt Manhattan.

Sammanfattat så blev lanseringen antagligen större än väntat. Även om den inte kan mätas med lanseringen av iPhone, är det förmodligen den näst största under 2000-talet för Apple.

Efter en hektisk dag och många taxiresor fram och tillbaka på Manhattan var det hög tid att slå sig ner med en färsk kanna kaffe och starta upp iPaden. Förstaintrycket är en riktigt snabb, smidig, användarvänlig tablet med en vass LED-display där betraktningsvinkeln inte är en kompromiss. Touch-gränssnittet är minst lika bra som på iPhone och känns mycket mer användbart på den större ytan.

Produkten har ifrågasatts flera gånger, men efter några minuters användning får till och med jag äta upp min förutspådda "flopp". iPad är här för att stanna och är bara en försmak av vad som komma skall under 2010-talet.

En mer ingående recension av enheten samt tillbehör kommer inom kort.

En lite rörig video från eventet:
YouTube - iPad launch @ 5th Ave.

Kommentarer
34 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.