Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknikmagasinet sätts under rekonstruktion

Butikskedjan Teknikmagasinet har ekonomiska bekymmer, och sätts under rekonstruktion av tingsrätten. Situationen beskrivs som besvärlig, men inte omöjlig.

Den svenska butikskedjan Teknikmagasinet har drabbats av ekonomiska problem, och nu sätts kedjan under rekonstruktion, rapporterar Dagens Industri (kräver inloggning). Teknikmagasinet har stora skulder, vilket gör att ägarna Segulah beslutat om denna åtgärd. Segulash vd Sebastian Ehrnrooth beskriver situationen som "besvärlig, men inte omöjlig". Erhnrooth säger också:

– Processen har gått snabbt, men vi har fattat det här beslutet efter moget övervägande.

En företagsrekonstruktion är ett särskilt tillstånd för företag med betalningssvårigheter. Det skyddar företaget mot konkurs och utmätning under en viss period, för att ge möjlighet att rekonstruera verksamheten och vända trenden. Tingsrätten utser då en rekonstruktör, som granskar företaget och avgör om verksamheten kan fortsättas helt eller i viss mån. Rekonstruktören undersöker också möjligheten att göra en ekonomisk uppgörelse med fodringsägarna.

Sebastian Erhnrooth uppger att han anser att Teknikmagasinets affärsmodell är sund, och att bolaget kommer att satsa mer på internetbaserad försäljning, förutsatt att rekonstruktionen faller väl ut.

Teknikmagasinet har idag cirka 130 butiker i Sverige, Norge och Finland.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.