Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny bok ger oss historien om Iphone

I slutet av juni kommer boken "The one device: The secret history of the Iphone" som berättar allt om hur Iphone blev vad den är. Nu finns ett utdrag tillgängligt för den som är nyfiken.

Nu är det tio år sedan Apple lanserade Iphone. En enhet som förändrat hur vi interagerar med teknik och inte minst varandra i grunden. För den som är nyfiken på hur det gick till på One Infinite Loop i Cupertino åren före lanseringen kommer snart en läsvärd bok av Brian Merchant, redaktör på Motherboard.

Ett utdrag finns att läsa hos The Verge och innehåller godbitar som:

Iphone är anledningen till att jag är skild, berättar Andy Grignon, en senior Iphone-ingenjör, för mig. Jag har hört det mer än en gång genom alla mina intervjuer med Iphone nyckelarkitekter och ingenjörer. "Ja, Iphone förstörde fler än några få äktenskap", säger en annan.

Ett tag arbetade Apple parallellt med två Iphone-projekt, men marknadschefen Phil Schiller ville gå i en helt annan riktning. Han ville att telefonen skulle ha ett fysiskt tangentbord. Enligt boken slutade det hela med att Steve Jobs och Schiller skrek på varandra i en korridor tills Schiller gav med sig – och med facit i hand blev det inget fysiskt tangentbord.

Boken The one device: The secret history of the Iphone finns att förboka nu via exempelvis Ibooks och kommer preliminärt att vara tillgänglig den 22 juni.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.