Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Åkte till Kina – byggde sin egen Iphone

I Kina finns det mesta att köpa på gatumarknaderna, till exempel alla komponenter som behövs för att själva konstruera en fungerande Iphone.

När jag jobbade i butik och sålde Iphone-fodral för 199 kronor styck hände det ibland att folk kom fram och ifrågsatte butikskedjans prissättning. "Ett sånt här fodral går ju att köpa för en spottstyver i Kina" , var argumentet.

Det ligger såklart någonting i det, men det krävs naturligtvis en resa till Kina för att ta del av de lägre priserna som erbjuds en kort bit utanför fabrikerna. I veckans #fredagsvideo får vi stifta bekantskap med någon som åkt dit inte bara för att köpa ett fodral, utan för att bygga en helt egen Iphone från komponenter på marknaden i Huaqiangbei.

Resultatet är en fungerande Iphone 6S med 16 gigabyte lagringsminne. Inte så illa! Med denna härliga historia vill vi passa på att önska alla 99:are en riktigt trevlig helg!

Vi hörs imorgon i podden!

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.