Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft hjälper dig hitta inomhus

Microsoft lanserar en ny navigationsapp för Android-enheter som ska vägvisa användare genom inomhusmiljöer.

Många idag förlitar sig nästan helt på sin mobil och GPS när de ska hitta till en ny plats. Utomhus brukar GPS fungera utmärkt men inomhus i stora shoppingcenter eller på sjukhus brukar det vara betydligt svårare att ta hjälp av mobilen. Detta hoppas #Microsoft nu råda bot på med lanseringen av en ny navigationsapp som heter Path Guide. Under två år har specialister i Microsoft utvecklargrupp i Asien utvecklat appen som inte bygger på GPS-navigation.

Appen funkar på så sätt att personer får visa vägen. Användare eller "ledare" kan spela in sin egen väg till en destination och sedan lägga upp den så andra användare kan ta del av vägbeskrivningen. Appen använder sensorerna på telefonen för att spåra och registrera din väg genom byggnaden. Path Guide kan till och med räkna ut hur många steg du tagit för att komma till destinationen.

"Vägskapare" kan lägga till text, ljud och bilder i vägbeskrivningen och efter att personen delat rutten i appen dyker den upp när andra användare söker efter den i Path Guide. Microsoft är således beroende av att användare registrerar sina vägbeskrivningar i appen för att kunna hjälpa andra användare att hitta rätt.

Än så länge finns appen endast till Android och det är oklart om eller när appen kommer till IOS.

Namn
Path Guide
Plattform
Android
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
1.1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver Android 5.0 eller senare.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.