Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Homepod firmware verkar bekräfta "Face ID" och designen på Iphone 8

Firmware till högtalaren Homepod verkar avslöja hur framsidan på kommande Iphone 8 kommer att se ut, samt att den får stöd för ansiktsupplåsning, "Face ID".

Apple har av misstag släppt en version av firmware till sin högtalare #Homepod publikt. Nyfikna utvecklare har grävt i koden för att lära sig mer om den smarta högtalaren – men det verkar också som att det finns några detaljer om kommande Iphone 8 däri. Utvecklaren Steve Troughton-Smith har upptäckt kod som verkar bekräfta designen av framsidan på Iphone 8 och att den får stöd för ansiktsupplåsning, "Face ID".

Smith förklarar att koden han hittat indikera att det finns infraröd ansiktsupplåsning i Biometric Kit, vilket är ramverket som hanterar #Touch ID. Koden indikerar också att #Face ID kommer kunna hantera bara delvis synliga ansikten och ansikten från olika vinklar. Kodnamnet är Pearl ID.

En del tidigare rykten gör gällande att ansiktsupplåsning till och med helt kommer att ersätta Touch ID på Apples kommande flaggskepp Iphone 8.

När det gäller framsidans design finns en rendering med i koden för autentisering av Apple Pay. Bilden finns i form av en core animation arkivfil, så lagrar Apple vektorbilder så att de kan visas för användare i lämplig upplösning. Kodnamnet för Iphone 8 är enligt koden D22.

Mycket kan ännu hända mellan nu och lanseringen av Iphone 8 – om det ens är vad flaggskeppsmodellen kommer att heta. Nu är det förhoppningsvis bara lite mer än en månad kvar tills vi får veta.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.