Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Klarna lanserar Swish-konkurrenten Wavy

Klarna lanserar nya betaltjänsten Wavy som låter användare skicka pengar via mobilen till familj och vänner utan att de behöver något konto.

Den svenska betaltjänsten #Klarna lanserar nu en ny tjänst med namnet Wavy. Tjänsten låter användare "smidigt och säkert" dela på exempelvis restaurangnotan utan att båda parter behöver skaffa något konto. Det hela påminner om Swish, fast bara en behöver ett konto hos Wavy.

Tjänsten fungerar i 30 europeiska länder och fungerar så här: Du och kompisarna har ätit gott tillsammans och ska nu dela på notan. Du tar på dig att betala den för enkelhetens skull och kompisarna ska skicka dig pengar. Du drar fram Wavy-appen och kan då skicka länkar där du kräver in ett belopp av respektive vän. Länkarna kan du skicka via Whatsapp, Imessage, eller på valfritt annat sätt.

Kompisarna får länken som leder dem till en webbsida där de kan mata in vilket kort de vill att pengarna ska dras ifrån, de behöver inte själva skaffa Wavy om de inte vill. Länken är aktiv ett visst antal timmar och när betalningen är genomförd går den inte att använda igen.

Om du istället vill skicka pengar via Wavy fungerar det på samma sätt. Du öppnar appen, väljer ett belopp och skickar en länk till mottagaren. Istället för ett bankkort får de dock ange vilket kontonummer (IBAN) som pengarna ska sättas in på.

Istället för att krångla till det genom att låta dig skriva någon text som förklarar varför du vill ha eller skickar pengar, använder du bara någon av "klistermärkena" som Wavy erbjuder. Märk betalningen med en pizza, ett hjärta eller en resväska som "är värd tusen ord".

Vad tror du? Är det här tjänsten som du saknat i din mobila plånbok?

Namn
Wavy
Plattform
IOS
Utvecklare
Klarna AB
Version
1.0.3
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare. Komp
Språk
engelska, tyska

Wavy finns också för Android och hittas i Google Play Store.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.