Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Har ni haft fest eller? 99 klarar sig undan keynotedöden.

Alla veteraner på 99mac vet hur i stort sett samtliga macsajter världen över drabbats av "keynotedöden" så fort Steve Jobs öppnat munnen dom senaste åren. Varje produktnyheter eller revolutionerande förändring har inneburit enormt mycket besökare på kort tid när alla vill läsa det senaste.

Det innebär ofta att sajter går ner på nolltid eftersom webbservern inte hänger med i takterna. Det är svårt och framförallt dyrt att bygga upp en anläggning som klarar 10x normal trafik bara för att hantera några enstaka keynotes.

I måndags kväll hade vi som mest runt 1400 webbanrop per sekund från nyhetskåta 99mac:are och glädjande nog kan jag säga att vi höll oss upp med god fart. Under dom senaste åren har vi bytt serverlösningar och testat olika miljöer.

För två år sedan hade vi fem stycken Xserve G5 i lastbalanserat nät med en snabb MySQL server separat i bakgrunden. Idag kör vi en enda Apple Xserve QuadCore 2.8GHz med 8GB RAM och 2x73GB SAS 10.000rpm hårddiskar. Lustigt nog svettades den knappt med trafikmängderna i måndags i ett läge där fem Xserve G5 gått under för länge sen.

En del av svaret ligger i den optimerade totallösning vi tagit fram med flera nivåer cache för både webb, PHP och MySQL. Ju mindre dynamiskt innehåll som servern tvingas generera - desto snabbare går det. I stort sett alla som besökte sajten i måndags ville se samma WWDC-tråd och i det läget är det ju bara naturligt att man sparar sidan i RAM och skjuter ut den blixtsnabbt utan att använda databas och disk.

Som serveradministratör är det självklart lite spännande med kraftprov som en keynote - mest för att se att grejerna håller när det behövs.

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.