Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sociala medier har passerat 3 miljarder användare

Ny statistik från We are Social och Hootsuite visar att sociala medier nu har passerat 3 miljarder användare och det verkar som att den uppåtgående trenden kommer att hålla i sig.

We are Social och Hootsuit har nyligen släppt ny statistik om folks internetvanor. Hootsuit är en plattform som jobbar med att skapa en bra upplevelse av sociala medier för företag och We are Social är en agentur som kombinerar marknadsföring och PR med djupa kunskaper i sociala medier.

Deras statistik visar att 3,8 miljarder personer använder internet och att det finns hela 3 miljarder aktiva användare på sociala medier. Användandet av mobiler är väldigt utbrett, det finns så många som 5 miljarder unika mobilanvändare.

Det senaste kvartalet har områden såsom internetanvändare, användare på sociala medier och mobilanvändare vuxit men mest har användare på sociala medier vuxit.

92 procent av alla som använder internet använder också internet från en mobil enhet och ungefär hälften av jordens befolkning använder internet. Av de 3 miljarder användarna på sociala medier är det så många som 2,8 miljarder som besöker sociala medier från mobila enheter.

Globalt är Facebook den populäraste plattformen med med 2 miljarder aktiva användare. Youtube kommer på andra plats med 1,5 miljarder aktiva användare. 87 procent av Facebooks användare använder en mobil för att komma åt plattformen och hela 59 procent använder Facebook dagligen. Det är lite fler män (56 procent) som använder Facebook än kvinnor (44 procent).

Även om antalet unika mobilanvändare är 5 miljarder så används 8 miljarder mobiler. 55 procent av alla mobiler som används är smarta telefoner.

Läs mer:
Internet fortsätter växa i Sverige
Facebook populäraste plattformen bland svenskar

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.