Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtips: Så rättar du Siri med textkommandon

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Med röstassistenten Siris hjälp kan du uträtta en rad saker genom att prata med din mobil. Men det är inte alltid Siri uppfattar vad du säger. Istället för att försöka säga samma sak igen kommer här ett tips som du kanske inte redan känner till. Det går att redigera texten som blev fel. Vi visar hur du gör.

När du pratar med Siri tolkas din röst om till text på skärmen. I lite ljusare grått under ditt kommando står det faktiskt "tryck för att ändra", men det är lätt att missa.

Om något du säger missförstås, eller om Siri inte förstår vad du vill (ibland är hon ju väldigt petig med hur du uttrycker dig) så kan du trycka på texten och själv skriva in rätt ord, eller prova att uttrycka dig på ett annat sätt.

Det är inte helt lätt att med flit få Siri att missförstå något, men i exemplet ovan frågar jag efter adressen till kontoret, och Siri hittar ingenting bland mina kontakter. Jag trycker och skriver istället "Var jobbar jag?" och Siri ger mig då mitt kontaktkort med adressen jag lagt in till jobbet. Genom att trycka på adressen kommer jag till Kartor och kan navigera dit.

I en del fall är det kanske lättare att bara försöka prata med Siri en gång till, andra gånger går det snabbare att istället skriva in vad du vill ha hjälp med. Nu känner du i alla fall till båda alternativen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.