Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Galaxy S9 ryktas norpa första omgångens Snapdragon 845

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

När Samsung lanserade Galaxy S8-familjen var den först ut på marknaden med Qualcomms då nylanserade systemkrets Snapdragon 835, och företagets flaggskeppsfamilj är så pass populär att det innebar att alla de inledande leveranserna gick åt. Det spekulerades i att detta var anledningen till att LG:s då nylanserade flaggskeppstelefon LG G6 fick nöja sig med den något äldre kretsen Snapdragon 821. Detta erkändes så klart inte officiellt utan styrkorna med just Snapdragon 821 framhölls istället i marknadsföringen av G6.

Om denna historia stämmer ser det ut som att historien kanske upprepar sig då nya rykten anger att Samsung Galaxy S9 ska utrustas med Qualcomms kommande systemkrets Snapdragon 845, och att telefonernas popularitet återigen kommer innebära att Samsung får första tjing. Snapdragon 845 ryktas bli först med att tillverkas på 7 nanometers tillverkningsprocess, vilket gör det möjligt att göra kretsen mer energieffektiv, alternativt att packa in betydligt fler transistorer på samma yta, eller en kombination av de två.

Produktion av så pass transistortäta kretsar är komplex och endast ett fåtal tillverkare har kapaciteten att nå stabil produktion på 10 och 7 nanometer, vilket är anledningen till att mängden producerade kretsar inledningsvis blir begränsad innan processen och produktionstakten har hunnit komma igång. Ryktesvågen anger inget om prestanda eller energieffektivitet för Snapdragon 845, men med Snapdragon 835 som tillverkades på 10 nanometers tillverkningsprocess angav Qualcomm en prestandavinst på 27 procent och 40 procent bättre energieffektivitet, så stora vinster är sannolikt att vänta med övergången till 7 nanometer.

Det återstår att se hur många konkurrenter som väljer att lansera nya flaggskeppstelefoner runt Samsungs lansering då de sannolikt är intresserade av att också kunna skryta med det senaste och bästa i kretsväg. För oss européer kommer detta inledningsvis sannolikt bli en icke-fråga då Samsung tenderar av använda Qualcomms kretsar på den amerikanska marknaden och de egna Exynos-varianterna på den europeiska marknaden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.