Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bixby kommer till Sverige

Samsungs smarta röstassistent Bixby har tidigare endast funnits i USA och Sydkorea, men nu rullas den ut till 200 länder inklusive Sverige.

Samsung Electronics säger i ett pressmeddelande att deras röstassistent Bixby nu rullas ut till 200 nya länder. Tidigare har assistenten endast funnits i Sydkorea och USA och endast på koreanska och engelska. Det är oklart exakt vilka länder som fått stöd för Bixby, men länder som innefattas är bland annat Kanada, Australien, Sydafrika, Storbritannien och Sverige.

Bixby har dock fortsättningsvis endast stöd för engelska och koreanska, men Samsung planerar på sikt att göra den tillgänglig i ännu fler länder, på fler språk, till fler enheter och tredjepartsprogram. Bixby förstår främst amerikansk engelska och kan till en början ha svårt att förstå dialekter, men lär sig dock över tid förstå dig bättre. Kommandon du använder sällan kommer dock att ta längre tid för Bixby att lära sig.

Bixby rullas i nuläget endast ut till Galaxy S8 och S8 Plus. Genom att trycka på den dedikerade knappen på telefonens vänstra sida påbörjar du uppdateringen och aktiveringen av röstassistenten.

Vi snabbtestar

Vid ett snabbtest av Bixby kan vi konstatera att den är något långsammare än Apples röstassistent Siri men samtidigt kan Bixby kedja ihop en rad olika steg och på så sätt utföra mer avancerade uppgifter än Siri. Bixby kan även utföra vissa uppgifter som Siri än så länge inte klarar av.

Dock har Bixby väldigt svårt att förstå svenska namn. Vi utförde Björn Ranelid-testet, det vill säga vi ställde frågan ”Vem är Björn Ranelid?” eller i det här fallet ”Who is Björn Ranelid?” och fick allt annat än rätt svar. Bixby föreslog istället bland annat John Ronald, Beyond on the Load och Your Anomalad.

Bixby är även lite trevligare och mer mänsklig än Siri. Bixby har mer utfyllnadsprat och fler artiga fraser och det känns i större utsträckning som att jag faktiskt har en konversation med någon som ska hjälpa mig.

Det är dock lite tråkigt men väldigt förståeligt att Bixby än så länge inte finns på fler språk och vi kan bara hoppas på att Bixby någon gång kommer på svenska för det är en mycket kompetent och trevlig röstassistent.

För den som vill veta mer om skillnaderna mellan Bixby och Siri rekommenderar vi varmt videon nedan som går igenom en rad olika moment med de olika assistenterna.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.