Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny tjänst genererar pengar till välgörenhet när du handlar på nätet

Svenska tjänsten Robin Good genererar gratis pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Att använda tjänsten är gratis, dina köp blir inte dyrare, det krävs inget konto och du får själv välja var pengarna ska gå.

För dig som näthandlar finns det nu en intressant tjänst att titta närmare på. Robin Good är en svenskutvecklad tjänst som genererar pengar till välgörenhet utan att dina inköp blir dyrare. Du behöver inte heller skaffa något konto för att använda den och får själv välja en välgörenhetsorganisation som du vill stöda.

Det fungerar så här. Du besöker imrobingood.com och hittar en butik du vill handla hos. Du får välja en välgörenhetsorganisation och skickas till ett nytt fönster eller en ny flik där du gör ditt köp hos butiken. När du gjort ditt köp kan du gå tillbaka till Robin Good-fliken och se hur mycket just ditt köp bidragit med till organisationen du valde.

Var kommer då pengarna som går till välgörenhet från? Jo, de kommer från butikernas vinstmarginaler. Robin Good skickar i dagsläget omkring 50 procent av alla pengar som genereras via tjänsten vidare till välgörenhet. Resterande går till skatter, avgifter, drift, marknadsföring och löner. Det här är pengar som inte annars skulle ha gått till välgörenhet. Ju bättre det går för Robin Good, desto mer kan skänkas till välgörenhet.

Idag finns 150 butiker med 15 välgörenhetsorganisationer (godkända av Svensk Insamlingskontroll) och antalet ökar varje vecka, enligt Jezper Söderlund som är en av grundarna till tjänsten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.