Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsungs ansiktsigenkänning luras fortfarande av ett foto

Samsung Galaxy Note 8 bjuder inte på några förbättringar när det gäller ansiktsigenkänning. Det går fortfarande att luras med hjälp av ett foto.

Samsung erbjuder bland annat ansiktsigenkänning som ett alternativ för att låsa upp deras enheter. I våras rapporterade vi att just det alternativet kanske inte är det säkraste då telefonen kunde låsas upp med hjälp av ett fotografi.

Nu har Samsung lanserat Galaxy Note 8 och för den som hoppades att Samsung förbättrat funktionen verkar svaret tyvärr vara nej.

Utvecklaren Mel Tajon berättar att han lyckas lura ansiktsigenkänningen i Note 8 genom att hålla upp en annan Note 8 framför med en selfie framme. Enligt Tajon kan också lågupplösta bilder som laddats upp till sociala medier som Instagram och Facebook lura säkerhetsfunktionen.

Samsung erbjuder också användare att låsa upp sina enheter med en fingeravtrycksläsare, genom att läsa av ögats iris eller med en lösenkod.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.