Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ikea vill integrera smart teknik i allt

Ikeas smarta belysning är bara början. Enligt Björn Block, chef för smarta hem på möbeljätten, vill de integrera smart teknik i allt.

Intresset för Ikeas smarta lampor är jättestort och enligt en läsvärd längre intervju hos Computer Sweden är det dock bara början på Ikeas satsningar på det smarta hemmet.

– På sikt är smart teknik integrerat i allt. Det är lika naturligt att tänka på som materialval och vi brukar säga att vi i vårt team gjort vårt jobb när vi inte behövs längre. Så vi tittar på hur smart teknik ska integreras i hela vårt sortiment, säger Björn Block, affärschef för smarta hem på Ikea.

En viktig del av Ikeas smarta hem-satsningar är att få till täta samarbeten med både teknikkonsulter som kan hjälpa till att utveckla lösningarna och med de stora teknikjättarna som Google, Apple och Amazon för att se till att deras plattformar stöder det som Ikea tar fram. Målet är att ha ett öppet system.

Om några veckor rullar möbeljätten ut en uppdatering till sina smarta lampor som gör dem kompatibla med röstassistenterna Amazons Alexa, Apples Siri och Google Assistant.

Satsningarna på det smarta hemmet innebär några nya utmaningar för Ikea. Björn Block konstaterar att mjukvaran är viktig. Till skillnad från en deras traditionella utbud behöver smarta hemmet-prylarna uppdateras över tid.

Någon kommande produkt som är på gång efter lamporna vill Björn Block inte peka ut, men avslöjar ändå att mycket tid just nu ägnas åt sovrummet.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.