Microsoft håller hov den 31 oktober

I slutet av oktober ska Microsoft presentera nytt, och spekulationerna inför eventet handlar om att en rad olika bärbara Surface-produkter ska uppdateras.

Microsoft har presenterat London som plats och 31 oktober till 1 november som datum för företagets kommande pressevent, ett event som kallas Future Decoded. Under eventet väntas uppdateringar av de olika bärbara- och hybriddatorerna i Surface-familjen, och enligt källor som talat med The Verge ska fjolårets favoritpresentatör återigen bli Panos Panay.

Sett till vilka produkter som väntas presenteras finns bland annat en LTE-utrustad version av hybriddatorn Surface Pro, och någon form av uppdatering eller ny version av Surface Book-familjen är också att vänta. Angående mer exotiska rykten finns bland annat att Microsoft ska presentera bärbara datorer baserade på ARM-kretsar, där företaget tidigare gått ut med att Qualcomm Snapdragon 835 blir den första systemkretsen som ska kunna köra Windows 10.

Då Qualcomms integrerade systemkretsar innehåller stöd för LTE-modem är det mycket möjligt att de LTE-utrustade nyheterna är baserade på just Snapdragon 835-kretsar, men det kan också bli så att både Intel- och ARM-baserade enheter får snabb mobil uppkoppling. Inga rykten talar än så länge om några nyheter på Microsofts mobila front, och sannolikheten är stor att telefoner utrustade med Windows 10 Mobile inte finns på agendan denna gång heller.

Den 31 oktober vet vi helt säkert, och 99 kommer så klart täcka Future Decoded-eventet när det är dags.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.