Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google visar upp översättningsläge för Assistant

Google vill att du ska använda deras röstassistent till översättningar och visar upp ett nytt översättningsläge.

Under den andra dagen av Google Developer Days (GDD) visade Google upp ett nytt översättningsläge för röstassistenten Assistant. Genom att säga "Ok Google, be my [insert language] translator" är du igång och assistenten kommer att upprepa vad du säger på det efterfrågade språket tills du ber den sluta. Det här borde komma till användning under resor.

Under samma presentation visar Googles Behshad Behzadi också upp hur assistenten blivit bättre på att förstå kontext. Den lär sig av dina tidigare frågor för att ge personligare svar framåt. Som exempel frågar Behzadi efter "bilder av Thomas". Utan någon ytterligare information visar Google Assistant upp bilder av tåget Thomas från Thomas och vännerna.

Efter det frågar Behzadi efter laguppställningen för Bayern München som inkluderar Thomas Müller. Återigen frågar Behzadi efter "bilder av Thomas" och får nu upp bilder av Müller.

Google Assistant ska också kunna hjälpa dig även när du inte riktigt vet vad du söker efter. Behzadi letar efter namnet på en film han inte kan komma ihåg och säger "Vad heter filmen som Tom Cruise är med i, där han spelar biljard och medan han spelar biljard så dansar han?". Google Assistant svarar The color of money och fortsätter med mer information om filmen.

En del, men inte alla, av de här funktionerna finns redan tillgängliga, rapporterar 9to5google. Resterande kommer troligen runt lanseringen av Pixel 2 och Pixel 2 XL. Googles event går troligen av stapeln i början av oktober.

Utöver funktionerna ovan lovar Google också nyheter till Assistant för användare med smarta hemmet-prylar, rapporterar 9to5google. En notis om att uppgraderingen finns tillgänglig kommer att skickas ut via Google Assistant och Google Home-appen.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.