Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomi presenterar Mi Mix 2

Uppföljaren till telefonen som startade trenden med tunna kanter runt skärmen bjuder bland annat på globalt stöd för LTE-uppkoppling.

Vi har tidigare skrivit om Xiaomi Mix när vi täckte rykteskarusellen runt Samsung Galaxy S8, för faktum är att Xiaomi hann till marknaden med en telefon med tunna kanter väl före både Samsung och LG. Telefonen fick dock begränsad uppmärksamhet internationellt, men kanske hoppas Xiaomi på att det ska bli ändring på det med uppföljaren.

Den logiskt namngivna Xiaomi Mi Mix 2 erbjuder likt sin föregångare en stor skärm som täcker nästan hela telefonens framsida, och tunna kanter som gör att det endast är telefonens nedre del som inte består av bildskärm. Designen är i stort sett densamma som tidigare, men telefonens kanter är nu mer rundade och telefonens aluminiumram glider snyggt över i baksidans keramikstycke. I framsidans nedre del hyses bland annat den främre kamerasensorn och en avståndssensor.

En av de stora nyheterna med den första Mi Mix-modellen var att Xiaomi hade byggt in högtalaren i skärmen genom en slags resonansteknik, där ljudet genererades genom vibrationer i telefonens metallram som upplevdes som att de kom ur skärmen. Detta har skippats med Mi Mix 2 som har en vanlig men liten högtalare inbyggd i en smal remsa ovanför skärmen. Radioantennerna är också integrerade i remsorna ovanför och nedanför skärmen, men likt föregångaren finns här ingen ljudutgång enligt 3,5-millimetersformatet.

Sett till specifikationerna handlar det om en tidstypiskt modern telefon. Systemkretsen är en Snapdragon 835 och denna driver den 5.99 tum stora skärmen med upplösningen 2160 x 1080 pixel. Detta backas vidare av 6 GB primärminne och lagringen kan fås i konfigurationerna 64 GB, 128 GB och 256 GB enligt lagringsformatet UFS 2.1. Den bakre kameran har en upplösning på 12 megapixel, som kompletteras av optisk bildstabilisering, och den främre håller sig till 5 megapixel.

Batteriets laddningskapacitet vare sig bländar eller besviker med en kapacitet på 3400 milliamperetimmar, och detta kan snabbladdas med Qualcomms teknik Quick Charge 3.0. Mjukvaran som körs är Android 7.1.1 i botten och ovanpå detta körs version 9 av Xiaomis användarmiljö MIUI.

Det som gör att Xiaomi Mi Mix 2 kanske kan etablera sig bättre internationellt sett är att telefonen får stöd för hela 43 olika LTE-band, vilket innebär att den kan nå höga 4G-hastigheter i samtliga regioner och hos de flesta operatörer.

Någon information om en svensk lansering finns inte i skrivande stund, men priserna för de asiatiska och amerikanska marknaderna skvallrar om en prislapp på 505 dollar för standardmodellen med 64 GB lagring, vilket motsvarar cirka 5 050 kronor. För modellerna med 128 och 256 GB lagring blir priset 5 500 kronor respektive 6 100 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.