Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple presenterar Apple Watch 3

Nästa generation av Apple Watch är här, den kallas för Series 3 och bjuder bland annat på modeller med LTE-koppling. Dessa kommer dock inte till Sverige nu i första rundan.

Apple inledde sin presentation av Apple Watch Series 3 med att avslöja att produktfamiljen nu är störst i världen, då den tagit förstaplatsen från Rolex.

Watch Series 3 får som väntat inbyggt stöd för LTE-uppkoppling, så att klockan kan bli mer fristående från telefonen. Klockan kan även strömma musik från Apple Music till de trådlösa Airpods-hörlurarna, vilket kommer komma till användning för den som vill ut och springa med klockan utan att släpa med sig telefonen.

Detta har lösts genom att själva skärmen är en antenn. LTE-uppkopplingen sköts via ett elektroniskt sim-kort som är mindre än tidigare lösningar. Lösningen demonstrerades på scen där klockan var ansluten till operatören AT&T:s nätverk. Mottagaren svarade på samtalet med en Watch Series 3 medelst ståendes på en surfbräda på vatten.

Siri fungerar snabbare än tidigare och hon kan nu prata via klockan. Den integrerade systemkretsen är 70 procent snabbare än tidigare. Klockan får även en inbyggd höjdmätare. Apple introducerar nya sportband för klockan och Nike släpper nya färger av företagets tidigare specialutgåvor som fokuserar på löpning och träning.

Apple Watch OS 4 visar nu mer information när du följer din hälsodata, bland annat vilken vilopuls du har. Klockan kommer även meddela dig när din puls höjs mycket. Klockan spårar även när dina hjärtslag blir ojämna. Det arbete Apple gjort med Apple Watch och hjärtstudier kommer att bli tillgängliga i USA.

Apple Watch OS 4 blir tillgängligt för nedladdning den 19 september. Apple Watch Series 3 kostar från 3 695 kronor, och versionen med LTE-uppkoppling ska kosta 399 dollar, cirka 4 000 kronor. Watch Series 1 ska fortsätta säljas och kommer kosta från 2 695 kronor. Klockorna kan förbokas den 15 september. De börjar säljas den 22 september.

Specifikationer: Apple Watch Series 3 och 2 Aluminium

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 2

Mått

-

38,6 x 33,3 x 11,4 mm (38 mm), 42,5 x 36,4 x 11,4 mm (42 mm)

Skärmglas

Andra generationens Retina OLED-skärm med Force Touch, 2× ljusstarkare (1 000 cd/m2)

Retina OLED-skärm, safirglas

Skärmstorlek

272 x 340 (38 mm), 321 x 390 (42 mm)

272 x 340 (38 mm), 321 x 390 (42 mm)

Systemkrets

Apple S3

Apple S2

Bluetooth

4.2

4.0

Vattentålig

Ner till 50 meters djup

Ner till 50 meters djup

Trådlöst nätverk

802.11 b/g/n 2,4 GHz

802.11 b/g/n 2,4 GHz

Funktioner

Pulsmätare, accelerometer, gyroskop, barometrisk höjdmätare

Pulsmätare, accelerometer, gyroskop

Anslutningar

Magnetiskt laddning

Magnetiskt laddning

Batteritid

Upp till 18 h

Upp till 18 h

Nya armband

Apple passar också på att uppdatera sina armband med nya färger och en ny modell de kallar Sportloop. Det är ett mjukt nylonarmband som fästs som modellen milanesisk loop. Sportloopen kostar 525 kronor och finns i åtta färger.

Sportbandet får sex nya färger, och Nike-sportbandet kommer i en ny färg.De vävda nylonbanden kommer i nio nya färger. Också läderarmbandet har nya färger, och det finns nya armband framtagna i samarbete med Hermes. Sist men inte minst finns också Läderloopen i två nya färger.

Amanda Reventlid
har en hemlig dröm om att alla en dag ska vara cyborgs. Fascineras mycket av digital livsstil och gillar tv-spel. Pillar gärna itu saker för att se hur de funkar med varierat resultat.
Andreas Eklöv
En före detta Android-puritan som numera lever livet som prylnomad, där "bäst produkt för uppgiften" är ledstjärnan i teknikvardagen.
Ida Blix
gör nästan allt i mobilen. Prylar, foto och fika ligger mig varmt om hjärtat.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.