Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Craig Federighi ger svar på frågor om Face ID

Craig Federighi förklarar vad som gick snett i presentationen av Face ID och intygar att tekniken kommer att fungera även med solglasögon.

Lanseringen av Iphone X markerar starten på övergången från fingeravtrycksläsning till ansiktsavläsning. Många potentiella köpare har varit bekymrade för hur väl den nya tekniken kommer att fungera, inte minst eftersom det första intrycket under Apples presentation inte blev det bästa.

Utvecklaren Keith Krimbel plitade ihop ett mejl till Craig Federighi med sina funderingar och fick till sin förvåning ett svar tillbaka. Fadäsen som skedde under presentationen var ett resultat av att flera personer hade hanterat telefonen bakom kulisserna vilket gjorde att Face ID inaktiverades, på samma vis som Touch ID inaktiveras efter flera misslyckade inläsningar. Av svaret framgår även att Face ID kommer att fungera med de flesta typer av solglasögon, tack vare att solglasögonen är genomskinliga för IR-ljuset.

Vad gäller problemet med om en tjuv försöker stjäla telefonen och låser upp telefonen genom att visa upp den mot offrets ansikte ger Craig två förslag: titta bort från telefonen, eller tryck ner knapparna på varje sida om telefonen när den räcks över. Det sistnämnda inaktiverar nämligen Face ID tillfälligt.

Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.