Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung investerar tungt i självkörande bilar

Investeringen i självkörande bilar sker i form av skapandet av en fond som ska användas till en rad olika tekniker relaterade till självkörande bilar.

Samsung meddelar nu att företaget har skapat en fond som initialt får finansiella tillgångar på 300 miljoner dollar, cirka 2,4 miljarder kronor. Fonden ska användas till att investera i tekniker och utveckling relaterade till självkörande bilar.

Fonden kallas logiskt nog Samsung Automotive Innovation Fund och de områden inom självkörande bilar som ska täckas inkluderar bland annat artificiell intelligens, visualisering via maskininlärning, smarta sensorer, säkerhet och mer. Samsungs egna investering i fonden uppges vara 89 miljoner dollar, cirka 710 miljoner kronor.

De första investeringarna som fonden genomför är dels i ett österrikiskt företag vid namn TTTech som fokuserar på säkerhet, nätverk och mjukvarusystem för självkörande bilar. Samsung har tidigare investerat i tekniker relaterade till självkörande bilar, bland annat i ett flertal företag som utvecklar batterier och batteriteknik för självkörande bilar, och 2015 köptes till och med företaget Magna International som utvecklar sådana batterier.

Samsung investerade även i företaget Vinli som jobbar på att skapa ett ekosystem av appar för självkörande bilar. Utöver detta har Samsung ansökt om patent i USA och Sydkorea om tekniker relaterade till "däck, motorer och elektronik för bilrelaterade autonomisystem" .

Som en del av pressmeddelandet om skapandet av fonden meddelar Samsung även att man bildat en speciell division tillsammans med dotterföretaget Harman som kallas Autonomous/ADAS Strategic Business Unit (SBU). Den Harman-ledda divisionen ska arbeta med att "skapa innovationer för nästa generations självkörande bilar" .

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.