Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 8 – Apples tråkigaste Iphone

Istället för att vara Apples bästa telefon för ett år framåt, hamnade Iphone 8 direkt i skuggan av Iphone X. Ida Blix testar en kraftfull, men tråkig telefon.

Inledning

I september lanserade Apple hela tre nya Iphone-modeller. Iphone 8 och Iphone 8 Plus hade kunnat vara två starka ersättare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus om det inte vore för att Apple också lanserade Iphone X med nästan kantfri skärm och Face ID. Ha-begäret minskade direkt, eller dog kanske helt, för de första två modellerna.

Iphone 8 och 8 Plus har fått förtur ut på butikshyllorna, medan sugna Iphone X-köpare får vänta till november som tidigast. När Iphone X bjuder på de coola nyheterna och Iphone 8 Plus bjuder på en bättre kamera med två linser och porträttläge – vad finns det då för skäl att slå till på en Iphone 8?

Jo, Iphone 8 är den minsta modellen med sin 4,7-tumsskärm och också den billigaste med ett startpris på 7 995 kronor. Priset och storleken kan i sig vara skälen till att det här blir den av de tre modellerna som säljer bäst. Det här är troligen modellen som många företag väljer att köpa in till medarbetare, gissningsvis är det också den här som finns i lager medan Apple kämpar på med efterfrågan av Iphone X – som också är betydligt dyrare.

Om den här mindre formfaktorn lockar finns det tre större skäl till att investera i Iphone 8 – Truetone-skärmen, trådlös laddning och kameran. Läs mer om det på kommande sidor.

Kommentarer
95 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.