Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Pixel 2 XL dras med rejäla problem

Väsande oljud som kommer från telefonen och en skärm som lider av både inbrända färger och färgavvikelser är bara några av telefonens problem.

Om vi bortser från att de de inte släpps på den svenska marknaden är Googles nya Pixel 2-telefoner onekligen bland marknadens mest intressanta. Med en marknadsledande kamera, Googles senaste Android-upplevelse och AI-fylld mjukvara ser den onekligen ut att vara en av Android-lägrets stora giganter, men med blott några veckor på marknaden börjar rapporter om ett flertal stora problem hopa sig runt Googles flaggskeppstelefoner.

De första problemen som uppdagades för några dagar sedan är att den LG-tillverkade OLED-skärmen i Pixel 2 XL uppvisar problem med färgåtergivning. När den betraktas från sidan förvrängs färgerna på ett sätt som är otypiskt för en OLED-skärm, och när skärmens ljusstyrka är satt på låg nivå ska bilden dessutom bli grynig.

På tal om just OLED-skärmar är det andra stora problemet att Pixel 2 XL-skärmens bildpanel lider av inbrända pixlar. Inbrända pixlar är ett problem som kan uppstå med OLED-paneler, men marknadens främsta aktörer tillämpar tekniker som ser till att problem med inbrända pixlar normalt sett uppstår först efter flera års användning. Att Pixel 2 XL-kunder rapporterar dessa problem efter blott några veckor tyder på större problem med den LG-tillverkade OLED-panelen.

Som om inte detta var nog har en mängd användare rapporterat att telefonens högtalare ger ifrån sig höga vinande och klickande ljud. Detta problem har rapporterats för både den mindre Pixel 2 och storasyskonet Pixel 2 XL. Vissa användare rapporterar att missljuden uppstår endast under telefonsamtal medan andra rapporterar att de dyker upp så fort telefonens skärm är aktiverad.

Användare som har varit i kontakt med kundtjänst har blivit tillsagda att returnera telefonerna, och vissa har fått information om att ljudproblemen kan komma att åtgärdas via mjukvaruuppdateringar framöver. Andra användare påstår att missljuden lindras om NFC-funktionen stängs av.

Det återstår att se hur stort detta problem blir då det redan höjts röster om att Pixel 2 XL bör återkallas helt till dess att problemen med skärmen är åtgärdade tillverkningsmässigt. Du som har funderat på att importera en Pixel 2 XL bör alltså ha lite is i magen i väntan på att lösningen på dessa problem fastställs.

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.