Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple kan dumpa Qualcomm med 2018 års Iphone-modeller

Apple kan vara på väg att byta ut Qualcomm till nästa års Iphone-modeller. Anledningen är troligen den juridiska tvist som de två företagen är inblandade i gällande Qualcomms licensvillkor till Apple.

Apple och Qualcomm är motparter i en multinationell juridisk tvist gällande licensvillkor. Den här tvisten kan vara anledningen till nya uppgifter som gör gällande att Apple byter ut Qualcomm i nästa års Iphone-modeller.

Qualcomm har under många år levererat modem till Apples telefoner, kretsar som gör det möjligt att ansluta till mobila nätverk såsom 3G och 4G. Qualcomm var först med att integrera modem för 3G/4G-nätverk direkt på systemkretsen med Snapdragon 800-kretsarna.

Dispyten mellan företagen nu kommer från en ändring i leveranserna där Qualcomm slutat skicka med mjukvara som Apple kan testa modemen med i sina telefon-modeller. Uppgifterna om att Apple kan byta bort Qualcomm helt till nästa års Iphone-modeller kommer från anynoma källor som dock poängterar att Apple kan ändra sig i frågan igen.

Qualcomm är inte exklusiv leverantör av modem till Iphone idag, Apple har de senaste åren också köpt modem från Intel som används hos vissa mobiloperatörer. Intels modem stöder inte alla mobila nätverkstekniker, men via uppköp skulle sådant stöd kunna läggas till och därmed låta Intel helt ersätta Qualcomm som leverantör av mobil modemteknik.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.