Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 pratar trådlös laddning med Belkin

Simon Kvibäck från Belkin hälsade på 99-redaktionen för att prata om trådlös laddning av mobila enheter och hur det fungerar i praktiken.

Denna vecka har vi bjudit in Simon Kvibäck som är regional säljansvarig hos Belkin för att prata om den trådlösa laddningsstandarden Qi och några av Belkins lösningar för trådlös laddning.

Belkins trådlösa laddare använder sig av den trådlösa laddningstekniken Qi, vilken samtliga mobiltillverkare använder. Nu när Apple också hoppat på tåget med trådlös laddning baserat på Qi-standarden lär detta sannolikt ta fart på allvar, och vi tyckte därför att det skulle vara intressant att prata om hur detta fungerar, vad man ska tänka på vid trådlös laddning, hur snabbladdning fungerar vid trådlös laddning och mycket annat.

Belkin Qi Charging Pad
Den här laddaren kan ladda alla Qi-kompatibla telefoner och surfplattor med 5 watts kapacitet, det vill säga laddning i normal hastighet. Den kan användas med både Android- och Apple-telefoner.

Produktlänk: Belkin Qi Charging Pad + laddare, 5 watt (Webbhallen).
Cirkapris: 380 kronor.

Belkin Wireless Charging Pad 7.5W
Iphone-telefoner ska också kunna snabbladdas med Belkins trådlösa snabbladdar-platta som kan mata 7,5 watt trådlöst. Då Apple ännu inte släppt den mjukvaruuppdatering som krävs för trådlös snabbladdning av Iphone 8/X kommer denna tills vidare ladda med 5 watt. Denna laddare kan även ladda telefoner från andra tillverkare, men då med kapacitet om 5 watt.

Produktlänk: Belkin Wireless Charging Pad, 7,5W (Dustin).
Cirkapris: 650 kronor.
När uppdateringen har släppts uppdateras sidan med information om detta.

Belkin Boost Up Wireless Qi Charger
Den här laddaren kan ladda alla telefoner och surplattor med stöd för Qi med hastighet på upp till 15W. Samsungs telefoner stödjer idag laddning på upp till 9 watt och laddaren möjliggör därmed trådlös snabbladdning av Samsungs enheter. En iPhone 8/iPhone 8 Plus eller iPhone X kommer endast att laddas med 5W.

Framtida enheter som stödjer upp till 15 watt kommer således att kunna snabbladdas med denna kapacitet, dock finns det idag inga enheter som stödjer detta. Laddaren har passiv kylning, det vill säga det finns ingen fläkt som surrar när laddningsplattan används.

Produktlänk: Belkin Boost Up Wireless Qi Charger, 15 watt (Dustin).
Cirkapris: 590 kronor.

Skriven av Sponsrat inlägg
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.