Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion

Om du lider av ett bristande spelutbud på Mac-plattformen kan räddningen vara på väg i form av speltjänsten Geforce Now som får stöd för just Mac.

Om det är något Mac-plattformen inte kan anklagas för är det att ha tillgång till ett stort utbud av speltitlar. En gång i tiden var Apple II en populär speldator, men sedan Windows- och pc-plattformen exploderade i popularitet har Mac-användare fått nöja sig med sporadiska portningar av speltitlar från Windows.

Nu kan detta problem kringgås då speltjänsten Geforce Now blir tillgänglig för Mac i betaversion. Geforce Now är en tjänst där användaren får tillgång till hårdvara på Nvidias molntjänst där spelen körs, och spelen strömmas sedan till spelarens dator som en videoström. Spelaren styr spelet med mus och tangentbord, eller handkontroll, från sin dator precis som om spelet skulle vara installerat på datorn.

Utbudet av speltitlar bygger på titlar från distributionsplattformarna Steam och Battle.net, om du äger spelen här kan du installera och köra igång dem på Geforce Now. I dagsläget uppges Geforce Now stöda sammanlagt 100 titlar från Steam och Battle.net. Spelen installeras och uppdateras på Nvidias servrar, vilket innebär att spelaren inte behöver underhålla mjukvaran. Spelaren får tillgång till hårdvara i Nvidias molntjänst och logiskt nog är grafikkortet som tillhandahålls ett Nvidia-kort, närmare bestämt ett Geforce GTX 1080.

Stödet för Mac-datorer sträcker sig tillbaks till modeller från 2009 och tjänsten kräver att du har Mac OS 10.10 eller senare installerat. Sett till din bredbandsuppkoppling krävs en bandbredd på minst 25 Mbit/s, men 50 Mbit/s är rekommenderat.

Geforce Now är gratis att använda under betaperioden. Nvidia anger inte vad tjänsten kommer kosta när den lanseras i skarp version utöver att användaren betalar efter hur mycket innehåll som konsumeras. Vi återkommer med mer information om prissättningen när detta blir tillgängligt.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.