Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft Hololens kommer till Sverige

Microsofts glasögon för förstärkt verklighet (AR) blir tillgänglig i totalt 39 olika marknader, däribland Sverige.

Förstärkt verklighet, eller Augmented Reality (AR) som det även kallas, har vuxit i popularitet på senare år och anammats av flera mobiltillverkare, däribland Apple. Men det var Microsoft som sparkade igång uppståndelsen runt konceptet med de egna AR-glasögonen Hololens, som tidigare funnits tillgängligt i utvecklarversion på ett begränsat antal marknader.

Namnet Hololens kommer från det faktum att glasögonens visir skapar illusionen av att holografiska bilder visas i rummet runt användaren. Det handlar egentligen inte om hologafi då bilderna faktiskt inte projiceras ut i rummet, men ögonen luras att tro att de faktiskt befinner sig i rummet. Hololens integrerar ett helt datorsystem baserat på en Intel-processor, en speciell holografi-processor från Microsoft samt
Windows 10 som operativsystem.

Utvecklare kan utveckla program för Windows 10-plattformen med speciella verktyg för att visa upp innehållet på Hololens-glasögonen. Microsoft har även satsat ytterligare på förstärkt- och virtuell verklighet i form av Windows Mixed Reality, en plattform för förstärkt och virtuell verklighet som introducerades i och med Windows 10-uppdateringen Fall Creator's Update.

Hololens har funnits tillgänglig för utvecklare och företag i USA och Kanada sedan mars 2016, men nu meddelar Microsoft att tillgängligheten expanderas till hela 29 nya marknader, däribland Sverige. Microsoft nämner inga prislappar för den svenska marknaden, men för den amerikanska marknaden har utvecklarversionen "Development Edition" kostat 3 000 dollar, motsvarande cirka 25 000 kronor, medan den kommersiella företagsversionen "Commercial Suite" kostat 5 000 dollar, motsvarande cirka 42 000 kronor.

Mer om Microsoft Hololens:

Microsoft presenterar Surface Book 2 (nyhet, 2017-10-17)
Windows 10 Fall Creators Update lanseras den 17 oktober (nyhet, 2017-09-04)

Beställningssida för produkten (Microsoft-länk)
Frågor och svar om produkten (Microsoft-länk)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.