Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bank ID stöder inte Face ID från start

Du som planerat att autentisera dig med ansiktsavläsningen Face ID i Iphone X ser ut att få vänta ett tag på att nyttja funktionen.

Att använda mobilt Bank ID lär mer eller mindre ersatt de traditionella bankdosorna och säkerhetsfrågor som tidigare använts som autentiseringsmetoder för digitala transaktioner av olika slag. När mobilt Bank ID först blev tillgängligt autentiserade sig användaren genom att mata in en sifferkod, men i takt med att fingeravtrycksläsare har blivit mer eller mindre standard i mobila enheter har dessa kunnat användas för att autentisera sig för Bank ID.

Med Iphone X väljer Apple dock att plocka bort den egna lösningen för fingeravtrycksläsare, Touch ID, och ersätter denna med ansiktsavläsning i 3D. Denna teknik kallas Face ID och kort inför att Iphone X-telefonerna börjar nå kunderna idag har företaget bakom Bank ID valt att plocka bort stöd för just Face ID. I kontakt med tekniksidan Array har en representant för Bank ID meddelat att stödet för Face ID plockats bort i väntan på att teknikens säkerhet ska utvärderas.

Detta kan med andra ord tolkas som att stöd för Face ID kommer tillkomma när organisationen bakom Bank ID hunnit utvärdera om tekniken är tillräckligt säker för att hantera Bank ID-autentisering.

Använder du Touch ID flitigt på din Iphone, och är det något du skulle sakna på en Iphone X fram till dess att stöd för Face ID tillkommer?

Mer från oss om Bank ID och Face ID:

Rykte: Touch ID försvinner 2018 (nyhet, 2017-10-03).
Apples nya flaggskepp heter Iphone X (nyhet, 2017-09-12)
Craig Federighi svarar på frågor om Face ID (nyhet, 2017-09-15)
Mobilt Bank ID stöder fingeravtryck som underskrift (forumtråd)

Källa: Array

Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.