Nu kan du skriva längre tweetar

Brukar du behöva dela upp dina tweetar i flera för att de inte ryms på 140 tecken? Då kommer nu goda nyheter – Twitter fördubblar nu teckengränsen till 280 tecken.

I september började Twitter att testa att öka antalet tecken en tweet får innehålla från 140 tecken till 280. Nu meddelar företaget att det här nu rullas ut till alla användare.

I ett blogginlägg förklarar Twitters produktchef Aliza Rosen vad företaget lärde sig under testperioden som nu lett fram till beslutet att genomföra ändringen för alla användare.

När Twitter började testa det här fick de kritik från användare som oroade sig för att deras tidslinjer skulle bli full av de nya långa tweetarna, att färre skulle få plats med mer skrollande som följd, och att användargränssnittet skulle bli sämre. Men enligt blogginlägget kan alla lugna sig.

"Vi – och många av er – var oroliga att tidslinjerna skulle fyllas upp med 280-teckens tweetar, och att människor med den nya gränsen alltid skulle använda alla tecken. Men det hände inte. Bara 5 procent av tweetarna som skickades var längre än 140 tecken och bara 2 procent var längre än 190 tecken. Resultatet, din läsupplevelse på tidslinjen borde inte förändras väsentligt, du kommer fortfarande att se ungefär samma antal tweetar. Som referens, på tidslinjen tar en tweet med en bild eller omröstning vanligtvis upp mer plats än en 190-teckens tweet."

Twitter säger också att det är enklare för användare att tweeta med den nya gränsen och att de med möjligheten att använda fler än 140 tecken fått fler favorit-markeringar, retweetar, omnämningar och följare.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.