fredagsvideo

Min robot gör snyggare bakåtvolter än din

Roboten Atlas från Boston Dynamics har övat på sina färdigheter och kan nu göra en bakåtvolt utan att blinka.

Företaget Boston Dynamics har gjort sig kända för sina väldigt coola robotar som ibland är så imponerande att de också blir rätt läskiga. Förra året lade företaget upp ett videoklipp där de visade upp nästa generations Atlas-robot. Då kunde Atlas gå på ojämna underlag, öppna dörrar, hantera knuffar och stapla lådor.

Atlas har slipat sina färdigheter och i veckan lade Boston Dynamics upp nytt videoklipp där Atlas hoppar upp på lådor och gör en perfekt bakåtvolt. Vi är såklart imponerade och lite avis på Atlas som kan göra så snitsiga grejer.

Tidigare i veckan lade Boston Dynamics även ut en video på den hundliknande roboten Spotmini som ser ut att vara direkt hämtad från en läskig sci-fi-film där onda robotar tar över världen.

Trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.