Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Datumbugg i IOS 11 åtgärdas i 11.2

Den allvarliga buggen som får Iphone- och Ipad-enheter att krascha och starta om har åtgärdats i den nya systemversionen som finns ute nu.

Sedan strax efter midnatt har Iphone- och Ipad-användare kunnat råka ut för en tämligen oroväckande bugg i IOS 11 som får enheten att kontinuerligt krascha och starta om. Buggen är relaterad till tidsangivna återkommande notiser som dykt upp efter klockan 00.15 svensk tid den 2 december.

Om en användare har ställt in lokala återkommande påminnelser i olika appar aktiveras buggen, vilket får enheterna att krascha. Apple har redan släppt IOS 11.2 som åtgärdar problemet, men för den som inte vill riskera att en notis kraschar systemet mitt i uppdateringen rekommenderar Apple att du går in i systeminställningar och stänger av notiser för samtliga appar. När du uppdaterat till IOS 11.2 kan du sedan aktivera dessa notiser igen.

Om du inte har några notiser som riskerar att aktivera buggen bör du alltså uppdatera till IOS 11.2 omedelbart, men om risken finns går du igenom följande steg för att stänga av notiserna så att du sedan kan gå vidare med systemuppdateringen i god ro.

  1. Gå in i Systeminställningar och sedan Notiser.

  2. Välj en app, välj bort Tillåt notiser, och upprepa sedan detta steg för samtliga appar.

  3. Uppdatera din enhet till IOS 11.2

  4. Gå tillbaks och aktivera notiser för alla appar du faktiskt vill bli meddelad av.

Apple har onekligen inte haft den bästa avslutningen på året med allvarliga säkerhetsproblem med skrivbordssystemet Mac OS High Sierra, och ett flertal allvarliga eller bara pinsamma buggar i IOS. Vi får hoppas att företaget inleder 2018 med en något mer noggrann granskningsprocess i mjukvaruutvecklingen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.