Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny bugg i IOS 11.2 påverkar Homekit

Uppdateringen av IOS 11 som skulle korrigera tidigare buggar lyckades orsaka nya för Homekit, något som ska korrigeras i en kommande fix.

Förra helgen uppdagades det att en allvarlig datumbugg hade smugit sig in i IOS 11 som ledde till att enheterna kunde krascha och starta om när lokala notiser dök upp efter en specifik tidpunkt. Apple agerade snabbt för att korrigera problemet, men hastiga åtgärder medför också att koden inte kan granskas lika ingående och en ny bugg råkade introduceras i samband med detta.

IOS 11.2 introducerar en bugg som påverkar Homekit, Apples plattform för smarta hemmet. Buggen ska tillåta icke-auktoriserade användare att ansluta till Homekit-enheter som smarta glödlampor, smarta lås och annat som använder Homekit som plattform. Säkerhetsbristen har demonstrerats för tekniksajten 9 to 5 Mac som kommenterar att den förvisso är svår att återskapa, men fullt möjligt för den som vet hur de ska gå till väga.

Apple har inte hunnit släppa en säkerhetsfix för problemet, och istället har möjligheten att fjärransluta till delade Homekit-användare stängts av på serversidan i väntan på en uppdatering. Detta gör att det inte längre är möjligt att få oönskad åtkomst till dina Homekit-enheter, men om du förlitar dig på just fjärranslutning till delade användares enheter får du vänta till Apple har släppt uppdateringen som rättar till felet ordentligt.

Uppdateringen som fixar problemet ska enligt Apple släppas någon gång nästa vecka, men mer konkret information än så finns inte just nu.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.