Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Din Iphone kan må bra av att byta batteri

Om du har en Iphone 6 eller 6S-modell och tycker att din mobil blivit väldigt seg skulle det eventuellt kunna hjälpa att byta batteri.

Förra året uppdagades ett problem med batterierna i Iphone 6 och 6S-modeller. Flera enheter hade defekta batterier som gjorde att mobilen stängde av sig när batterinivån började närma sig 30–40 procent.

Apple rullade mjukvaruuppdateringar som skulle åtgärda problemet men i samband med släppet av IOS 11 är det många som har klagat på att deras Iphone 6 och 6S-modeller fått sämre prestanda och batteri. Det har dykt upp en tråd på forumet Reddit där användarna har spekulerat kring vad som kan vara orsaken till det drastiska tappet de upplever.

En teori är att mjukvaruuppdateringen som skedde förra året i praktiken klockade ner processorn när spänningen i batteriet blev för låg. En användare på Reddit skriver i ett inlägg:

– Jag installerade just Geekbench och testade med min 6 Plus. Enligt deras hemsida borde min telefon få en poäng på 1 471 och 2 476, men den fick bara 839 och 1 377. Detta skulle kunna förklara varför jag har upplevt det som att min telefon har blivit märkbart långsammare den senaste tiden.

Det verkar dock bara som att det är telefoner tidigare än Iphone 7 som påverkas eftersom de nya modellerna hanterar prestanda och energieffektivitet på ett annat sätt. Det skulle alltså kunna vara så att IOS likt Mac OS klockar ner processorn i takt med att batteriet blir sämre och att operativsystemet försöker hushålla med det lilla batteri den har.

Apple har inte på något sätt varken dementerat eller bekräftat teorierna på Reddit och än så länge är det just bara teorier. Har du en Iphone 6 eller 6S och upplever att din mobil blivit betydligt sämre? Testa själv!

Miniguide: Kolla prestandan på din Iphone 6 eller 6S

  • Ladda ner Geekbench 4 till din mobil

  • Kör CPU-testet och se vad du får för resultat

  • Jämför ditt resultat med vad Geekbench säger är standardresultatet nedan:

Modell

Enkärnigt

Flerkärnigt

Iphone 6

1 435

2 418

Iphone 6 Plus

1 470

2 475

Iphone 6S

2 330

3 984

Iphone 6S Plus

2 454

4 192

Källa: Reddit | 9to5mac | Apples supportsida

Läs mer:

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.