Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Oneplus 5T saknar stöd för 1080p i Netflix

Fel version av DRM-skydd innebär att Oneplus 5T inte kan spela upp Netflix-innehåll i 1080p, men en uppdatering som fixar problemet är på väg.

Oneplus 5T är på de flesta sätt en mycket imponerande telefon, och fick därför idel lovord i vårt test. God prestanda, bra kamera och stabil mjukvara som kontinuerligt förbättras med mjukvaruuppdateringar är några av egenskaperna som gör den så bra.

Men, även solen har sina fläckar och det har visat sig att Oneplus har valt att installera en annan version av DRM-mjukvaran Widevine DRM än den som används av de populära tjänsterna för strömmande video. Oneplus använder Widevine Level 3 medan tjänster som Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video med flera använder Widevine Level 1.

Vad det innebär i praktiken är att telefonen inte har vad som krävs för att uppfylla kraven för att 1080p-video ska kunna strömmas till telefonen. Videoströmmen når då blott standardupplösningen 480p, vilket inte direkt ser knivskarpt ut på den sex tum stora Oneplus 5T-skärmen som skryter med upplösningen 2 160 x 1080 pixel.

Problemet uppmärksammades i en forumtråd i Oneplus egna forum, och företaget har sagt att en kommande uppdatering ska åtgärda problemet. Så om du har en rykande färsk Oneplus 5T och tycker att videokvaliteten ser något risig ut för strömmande video bör du alltså hålla utkik efter kommande systemuppdateringar.

Läs mer om Oneplus 5T

Test: Andreas testar Oneplus 5T

Källa: Oneplus forum

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.