Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: IOS och Mac OS får ett delat app-bibliotek

En källa uppger att Apple har för avsikt att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till IOS och Mac OS på samma gång.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer att öppna upp för Ipad- och Iphone-appar på Mac OS. Historiskt sett har App Store på IOS bjudit på enorma mängder appar av olika slag, medan det funnits ett betydligt mindre utbud av appar på Mac OS, operativsystemet som används på Apples Mac-datorer.

I dagsläget är IOS och Mac OS skilda miljöer och appar programmeras separat för de olika operativsystemen och enheterna. Det har resulterat i att utbudet av appar kan se väldigt olika ut, beroende på vilken plattform en använder. Enligt ett rykte arbetar företaget nu för att göra det möjligt för utvecklare att utforma appar till båda operativsystemen på samma gång. Apple är inte det första företaget som går i dessa tankegångar, även Google har tidigare gjort det möjligt att köra Android-appar på Chromebook-datorer.

Källan uppger till Bloomberg att utvecklare kommer kunna utforma appar enligt den nya principen redan i början av nästa år. Huruvida det innebär att Apple i framtiden kommer att ha en affär för både IOS och Mac OS eller är inget som framgår. Dessutom frågan väcks också om hela utbudet av bärbara appar appar kommer att bli tillgängligt på Mac OS.

Vilken IOS-app skulle du helst vilja se på Mac OS?

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.