Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uber blir taxiföretag i Europa

Europeiska unionens domstol har nu beslutat att Uber kan betraktas som ett transportföretag i medlemsländerna.

Företagets expansion på världsmarknaden de senaste åren har skapat svallvågor i taxivärlden, men en viktig skiljelinje kan nu vara nådd. Efter en dom i Europeiska unionens domstol, även kallat EU-domstolen, kan nu Uber betraktas som ett så kallat transportföretag.

Uber själva har argumenterat för att de ska betraktas som en digital tjänst, inte som ett transportföretag i stil med taxibolag. I många länder för den senare benämningen med sig krav på att följa vissa föreskrifter som företaget gärna vill undvika. Taxibolag har bland annat krav på sig att deras chaufförer ska ha licenser samt att de kan behöva stå som arbetsgivare.

Vad domslutet kommer att innebära för Ubers verksamhet i Europa återstår att se, men det kan minst sagt betraktas som en motgång. Vidare kan detta domslut även vara prejudicerande för hur andra liknande tjänster så som Airbnb ska betraktas i laglig mening.

Ser du detta som en bra eller dålig utveckling?

Källa: EU-domstolens protokoll | SVT

Skriven av Eric Persson
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.