Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung vill använda Bixby och Smartthings för att koppla samman allt

Samsungs presskonferens på årets CES var inte som tidigare år. Istället för att prata om en rad nya produkter visade elektronikjätten upp sin vision för det smarta hemmet – och den är kittlande.

Hemma i Sverige är det smarta hemmet högaktuellt och allt fler skaffar smarta lampor från exempelvis Philips eller Ikea. Därefter kan man gå vidare och skaffa en lång rad av sensorer, kameror och annat fiffigt som gör vardagslivet enklare och bättre.

Jag åkte till CES på jakt efter nästa steg inom det smarta hemmet, den där magiska ingrediensen som kan binda ihop alla prylar och sensorer – både de som redan finns och de som kommer att tillkomma. Som det sett ut hittills har de som velat smarta till sina hem behövt använda flera appar och kanske också flera bryggor för att styra allt. Det har varit lite komplicerat, rörigt och inte särskilt inbjudande för alla utom de mest teknikintresserade.

Samsung köpte 2014 upp Kickstarter-projektet Smartthings. En öppen plattform med en hub och en app som kan kontrollera och samla en lång rad av prylar från flera tillverkare. Glädjande nog fick Smartthings en hel del scentid när Samsung inledde CES-veckan med sin timmeslånga presskonferens på Mandalay Bay i Las Vegas.

Med Smartthings vill Samsung koppla samman enheterna i ditt liv och underlätta din vardag – och det fina i kråksången är att du inte måste köpa allting Samsung för att det här ska vara intressant tack vare att Smarthings är en öppen plattform.

Smartthings

I oktober gick Samsung ut med nyheten att de samlar sina tjänster för det som kallas för sakernas internet, IoT eller Internet of Things, under namnet Smarthings Cloud och nu under CES berättar Samsung om sin vision för hur det här kommer att fungera och vad som kommer att hända framåt.

En del är så klart att Samsung vill integrera alla sina produkter i Smartthings, men de lovar glädjande nog också att plattformen kommer att fortsätta att vara öppen och tillgänglig för andra tillverkare och deras prylar.

I vår kommer en ny Smartthings-app som samlar allt på ett ställe. Från Samsungs europeiska och nordiska kontaktpersoner fick jag också höra att Smarthings officiellt kommer lanseras i Sverige under första halvan av 2018.

Samsung släpper också tv-apparater som får stöd för Smartthings och som kan agera som en central i hemmet där du kan kontrollera ditt smarta hem. Det kommer också att gå att kontrollera och interagera med Smartthings via kylskåpen som har den stora skärmen Samsung kallar för Family hub.

En app för Smartthings kommer också till Samsung Gear S3 i år och låter dig bland annat kontrollera din smarta belysning direkt från handleden.

90 procent av Samsungs enheter är redan uppkopplade mot internet. År 2020 kommer alla att vara det och samma år kommer alla deras produkter att bli intelligenta med hjälp av röstassistenten Bixby.

Bixby kommer till fler enheter

Självklart vill Samsung att du köper det mesta från dem och en nyckel för att locka dig att göra det är deras röstassistent Bixby som kommer till fler enheter i år och kan följa dig genom vardagen. Bixby lanserades först med telefonen Galaxy S8, men kommer i år också till andra produkter som exempelvis några av elektronikjättens tv-apparater och deras kylskåp med skärmen som de kallar för Family hub.

Samsung äger numera Harman och företagets vd Dinesh Paliwal deltog under presskonferensen och pratade om deras system Digital Cockpit för uppkopplade bilar, där Bixby och Smartthings också integreras.

Senare under veckan hoppas jag få kolla närmare på Samsungs alla nyheter på mässgolvet.

Samsung på CES 2018

Vill du se Samsungs presskonferens själv? Se den igen här (hoppa till ungefär 30:15 då det drar igång).

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.