Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google stäms för diskriminering mot vita konservativa män

Förra året fick en Google-anställd sluta efter att han delade ett dokument som stred mot Google policys. Nu stämmer han företaget för han menar att de diskriminerar vita män med konservativa åsikter.

Under augusti i fjol hamnade Google i blåsvädret efter att det uppdagades att en anställd internt spridit ett dokument som väckte många reaktioner både inom och utanför företaget.

Dokumentet innehöll bland annat åsikter och egna tolkningar av varför det finns så få kvinnor i teknikbranschen – där slutsatsen var att det är resultat av biologin. James Damore som den tidigare anställde heter menade även att Google bör lägga mer energi på att skapa en ideologisk mångfald, snarare än en mångfald av kön och etnicitet.

Kort efter att dokumentet hamnat i offentlighetens händer valde Google att avskeda Damore eftersom åsikterna han uttryckte i dokumentet stred mot företagets uppförandekod och policys.

Nu lite drygt ett halvår senare stämmer Damore Google då han menar att de diskriminerar vita män med konservativa åsikter. Stämningsansökan innehåller ett 86 sidor långt dokument med skärmdumpar från Googles interna diskussionsforum som bevis på Googles anti-konservativa och anti-vita agenda.

Damore menar att företagets mångfaldhetsarbete exkluderar personer med en konservativ politisk hållning, män och vita. Han menar även att personer med dessa attribut blir skammade, svartlistade och berövade från möjligheten att klättra i karriärstegen.

I dagsläget är 69 procent av de anställda på Google män och 56 procent är vita. Teknikavdelningen består av 80 procent män och 53 procent vita. Av de som sitter på en ledningsposition är 75 procent män och 68 procent vit – siffror som talar emot Damores tes. En talesperson för Google har i ett uttalande till Wired sagt:

– Vi ser fram emot att försvara oss mot Damores stämningsansökan i rätten.

Google har även tidigare varit i rätten för att arbetsdepartementet konstaterade i en preliminär rapport i en pågående undersökning att Google förfördelar kivnnor när det kommer till i löneförhandlingar och ekonomiska bonusar.

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.