Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Asus visar Lyra Voice

Två saker som definitivt är i ropet just nu är mesh-routrar och smarta högtalare, och Asus kombinerar båda dessa trender i en och samma produkt.

Mesh-routrar är den senaste trenden i router-världen, en teknik där routrar kan kommunicera och skaka hand med varandra utan att användaren behöver krångla med konfiguration och manualer. Nätverk kan konfigureras och anpassas via appar på telefonen. Asus säljer sedan tidigare mesh-routrar i produktfamiljen Lyra, men under CES har redaktionens Ida Blix fått lägga vantarna på en ny familjemedlem som även agerar smart högtalare.

Asus Lyra Voice kombinerar som namnet antyder en smart röststyrd assistent med mesh-routerdelen, och assistenten i fråga är Amazon Alexa. Själva router-delen stöder 802.11ac-standarden och den kan alltså enkelt ansluta till andra Lyra-routrar för att på så sätt skapa ett stort nätverk som användarens enhet kan ansluta till, oavsett vilken av routrarna användaren befinner sig vid.

Då Lyra Voice även agerar högtalare kan Asus Lyra Voice med fördel placeras i vardagsrummet eller där du annars lyssnar på musik. Genom att ropa kommandon till Alexa kan du styra uppspelningen av musik, fråga om vädret eller vad du har i kalendern, med mera. I vanlig ordning får vi hoppas att Alexa lanseras på riktigt i Sverige, men i väntan på det kan ni ta er en titt på hur produkten ser ut i Idas video ovan.

Asus Lyra Voice ska lanseras under tredje kvartalet i år och priset ska hamna på cirka 220 dollar, vilket bör motsvara cirka 2 300 kronor på den svenska marknaden plus tillägg för kemikalieskatt.

Andreas pratar om mesh-routrar i Pryltipset:

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.