LG visar upp smarta tv-apparater, robotar och högtalare

När Ida besökte LG:s monter på CES-mässan hittade hon en rad smarta produkter, och utöver de trendriktiga högtalarna och tv-apparaterna fanns där även smarta flygplatsrobotar.

Det finns mycket att kolla och pilla på under CES i Vegas. Nu har turen kommit till LG:s monter där det likt övriga mässan finns fullt av smarta prylar. Tv-apparater samsas med häftiga skärmar, flygplansrobotar och högtalare som alla har någon form av smart assistent inblandad.

Smartare tv

Något som verkligen är populärt under årets mässa och som antagligen kommer att explodera ännu mer under det kommande året är smarta röstassistenter. Bland annat kommer LG:s OLED- samt LCD-baserade tv-apparater under 2018 att vara utrustade med Google Assistant.

Detta betyder inte att de skrotat idén om sin egen smarta assistent Thinq, tvärtom ska den kunna användas till att utföra tv-specifika uppgifter såsom leta upp filmmusiken till en film eller be tv:n stänga av sig själv efter att det nuvarande programmet är slut. I vissa länder ska tv-användare även kunna använda Google Assistant, men vilka länder detta gäller är i skrivande stund oklart.

Jag kan konstatera att deras apparater med Thinkq och Google Assistant fungerade mycket bra under demonstrationen och lösningen verkar väldigt smidig. Det går att prata med tv:n via fjärren för att hitta rätt film på Netflix, ändra inställningar, se kalendern eller byta färg på lamporna.

LG visar även upp en rullbar OLED 4K-tv som är 65 tum när den är fullt utrullad. Hela rullanordningen är gömd i en låda som automagiskt rullar ut tv:n vid behov. Det är även möjligt att rulla ut skärmen bitvis beroende på hur mycket av skärmytan du behöver, välja bildförhållandet 16:9 eller 21:9, eller bara en liten remsa för att komma åt din smarta assistent. Än så länge finns det ingen prislapp då apparaten i LG:s monter är en prototyp.

Flygplansroboten

Även om dessa robotar inte är någon nyhet så var de väldigt coola. I år kommer vinter-OS hållas i Sydkorea och flygplatsen förbereder sig genom att bland annat skaffa hjälprobotar. Airport Guide Robot hjälper dig inte helt otippat hitta vägen medan Airport Cleaning Robot håller snyggt på flygplatsen. Robotguiden pratar fyra språk: koreanska, engelska, kinesiska och japanska. Roboten kan också hjälpa dig till rätt gate eller scanna ditt boardingkort.

Smart högtalare med Google Assistant

LG visar även upp Thinq Speaker med stöd för Google Assistant som snarare ska konkurrera med Sonos One och Apples Homepod än Amazon Echo eller Google Home. LG har samarbetat med Meridian Audio för att få till ljudet i högtalaren. Det är ännu oklart vad priset blir och när den kan tänkas lanseras.

Kommentarer
3 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.