Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple klantar sig återigen med lösenord i Mac OS High Sierra

Höstens stora säkerhetsproblem tycks följa med till 2018 då ytterligare en lösenordsrelaterad säkerhetsmiss har hittats i Mac OS.

Under den gångna hösten stod säkerhetsproblem som spön i backen för Apples mjukvara. Allt från IOS 11 till Mac OS High Sierra drabbades av ett flertal problem, där vissa säkerhetsbrister var så pinsamt allvarliga att man kunde ifrågasätta om företaget övergivit mjukvarugranskning helt.

Vi uttryckte förhoppningar om att företaget skulle lära sig av sina misstag, men det verkar som att åtminstone Mac OS fortfarande hyser en hel del designmissar. Den säkerhetsmiss som nu upptäckts är förvisso inte särskilt allvarlig utan mer av en pinsam karaktär.

Teknikprofilen Karl-Emil Nikka går igenom det nya säkerhetsproblemet i Mac OS, och hur oroväckande bristen är för Apples säkerhetstänk i Mac OS-plattformen.

Om en person lämnar sin dator obevakad och är inloggad med sitt administratörskonto kan en obehörig person öppna systeminställningar för App Store och ändra i dem så att det exempelvis blir möjligt att köpa appar utan att använda lösenord.

Detta kräver att personen har fysisk tillgång till datorn, så i praktiken lär det inte bli ett stort problem, men sett ur säkerhetssynvinkel är det ytterligare ett stort snedsteg för Apples utvecklingsprocess. Liknande problem ska inte finnas i mjukvaran hos en av världens största aktörer i persondatorindustrin.

I vanlig ordning kommer Apple säkerligen att släppa en systemuppdatering inom kort som åtgärdar bristen, och som vanligt rekommenderar vi att du alltid installerar de senast tillgängliga uppdateringarna. Men efter det senaste halvåret lär många Mac-användare tvingats bli bättre på att leta efter åtgärder för mjukvaran.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.