Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Razer återupplivar hybriddatorn med Project Linda

Under CES 2018 visade Razer att företagets första telefon ska ligga till grund för hybriddatorn Project Linda.

CES-mässan var fylld till bredden av intressanta tekniknyheter. Majoriteten av nyheterna handlade om smarta assistenter, smarta högtalare och smarta hemmet-prylar, men vanliga konsumentprylar presenterades också och en sådan var Razers experimentella Project Linda. Här kombineras företagets första telefon Razer Phone med en bärbar datordocka.

Den bärbara datordockan i Project Linda hyser ganska få komponenter på insidan. Utöver ett batteri som ska räcka för att ladda telefonens batteri tre gånger om ryms här även 200 gigabyte intern lagring och portar för anslutning av USB-tillbehör, en USB Type-A och en USB Type-C, samt hörlurar via 3,5 millimeters ljudutgång. Utöver detta drivs den 13,3 tum stora skärmen och dess upplösning på 2 560 x 1 440 pixel helt och hållet från Razer Phone-hårdvaran.

Telefonen ansluts till dockan via USB Type-C och placeras där en musplatta normalt sett befinner sig, vilket logiskt nog beror på att telefonens skärm faktiskt används som musplatta. Enligt rapporter från mässgolvet ska just telefonskärmen som musplatta inte fungerat särskilt smidigt, men det är fortfarande en lösning i prototypstadiet och kan bli bättre till dess att det blir en kommersiell produkt.

Tangentbordet har bestyckats med RGB-belysning, vilket är typiskt för företagets tillbehör på pc-marknaden. Stilspråket påminner mycket om den som används i företagets bärbara datorer i Razer Blade-familjen, med mattsvart och fyrkantig estetik. Dockan väger 1,25 kilo med telefonen inkluderad.

Project Linda är fortfarande ett koncept och Razer har själva sagt att det finns några buggar att åtgärda, och funktioner de hoppas kunna lägga till i den slutgiltiga produkten. Den nuvarande skärmen stöder exempelvis inte 120 Hz bilduppdatering, vilket är telefonens stora försäljningsargument. Någon uppskattad lansering har inte meddelats än.

Snabbtest: Razer Phone

TEST: Vi snabbtestar Razer Phone

Läs mer:

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.