Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bli inte lurad på Facebook – tyvärr säljer vi inte Iphone X superbilligt

Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn för att försöka lura på Iphone X-sugna ett dyrt abonnemang via Facebook. Låt er inte luras.

På Facebook syns det då och då inlägg i flödet som lockar dig med gratis ditt eller superbilligt datt. Vi har blivit uppmärksammade på att någon använder vårt namn och en av våra artiklar för att locka med ett mycket tvivelaktigt erbjudande om att köpa Iphone X för endast 29 kronor.

Hur trevligt det än hade varit att kunna erbjuda er att köpa Iphone X nästan gratis har vi inget med det här att göra, så låt er inte luras. Det finns många varningstecken som borde avslöja bluffen. Bland annat finns det en bild på en telefon – men det är inte en Iphone X. Dessutom nämner ingressen till vår närmare fyra år gamla artikel IOS 7, den senaste versionen av IOS är 11.2.2.

Skulle du ändå klicka dig vidare landar du inte på 99.se, utan på en annan sida som försöker säljer på dig ett dyrt abonnemang.

Supertips!

Det allra bästa tipset innan du trycker på en länk som denna på Facebook är att hålla muspekaren över länken en stund utan att trycka. Då syns det om du kommer att skickas till 99.se eller som i det här fallet till "royalusafamily.site". I Safari på Mac OS syns adressen som länken leder till i statusfältet längst ned (välj att visa statusmenyn under menyn Innehåll om du inte har den aktiv). Samma sak i Chrome, adressen till länken du håller muspekaren över syns längst ned i fönstret.

I Facebook-appen på mobilen är det sämre, där verkar det inte gå att förhandsgranska länkar på samma sätt, men använd ditt sunda förnuft, är det för bra för att vara sant så är det troligen det. Skippa att klicka. Om du ändå vill klicka se till att du håller koll på adressraden, hamnar du verkligen på rätt ställe?

Källa: Bluffakuten

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.