Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google ger sig in på den svenska ljudboksmarknaden

Google utökar nu funktionen i sitt Google Play Books till att även inkludera ljudböcker. Tjänsten integreras dessutom med företagets egna röstassistent för pek-och-tryck-fri manövrering.

Ljudböcker har gått från att finnas tillgängliga på fysiska medier till att numera finnas tillgängliga i appar av olika slag. Antingen brukar de köpas bok för bok eller finnas tillgängliga via en prenumerationstjänst. Stora namn på marknaden för strömmade ljudböcker är bland annat Storytel, Audible och Nextory.

Nu tågar även den amerikanske jätten in på marknaden med tjänsten Audiobooks på Google Play. Googles variant fungerar som så att användaren köper varje enskild bok och det finns alltså ingen fast månadskostnad förknippad med tjänsten.

Din lyssning synkroniseras mellan olika enheter, för att kunna avsluta och påbörja din lyssning utan att missa något. Den nya funktionen för ljudböcker är dessutom integrerad med företagets egna röstassistent - vilken du kan ta hjälp av för att styra ditt lyssnande.

Tjänsten släpps nu i 45 länder, däribland Sverige. Böckerna går att lyssna på via appen Google Play Books på IOS och Android samt via Google Home och andra enheter som stöder företagets röstassistent. Sist men inte minst finns det ljudböcker tillgängliga på både engelska och svenska.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.