Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fokus på kameran när Samsung snart presenterar nytt flaggskepp

Den 25 februari håller Samsung presskonferens i Barcelona. På Twitter delar de en lite mystisk bild som antyder att nästa flaggskepp kommer heta Galaxy S9 och att stort fokus kommer att ligga på kameran.

I slutet av februari är det dags för alla mobilintresserades mässa Mobile World Congress som hålls i Barcelona, Spanien. Själva mässan slår upp dörrarna den den 26 februari och redaktionens Ida och Amanda kommer att resa dit.

Dagen före mässan bjuder Samsung in till presskonferens och nu har de börjat dela med sig av små glimtar av vad vi kan få se. På Twitter delar de en bild med siffran 9 – vilket borde antyda att nästa mobil kommer att heta Galaxy S9 – och att stort fokus kommer att ligga på enhetens kamera.

Från forumet Reddit har vi tidigare den här månaden sett bilder som sägs föreställa Galaxy S9-förpackningen och enligt den kommer vi att få se en telefon med många likheter med föregångaren S8, men med intressanta nyheter när det gäller just kameran.

Förpackningen tycks bekräfta rykten om att S9 kommer att få en kamera med en variabel bländare, det vill säga att kameran har mekaniskt rörliga delar. Det har gjorts tidigare (Nokia N86), men är inte alls vanligt när vi pratar om små mobilkameror.

Något annat som ger tyngd åt uppgifterna om en variabel bländare är att Samsung släppt en vikbar telefon i Kina (W2018) som kan mekaniskt byta mellan ƒ/2,4 och ƒ/1,5 för att få till bättre bilder i svagt ljus.

I övrigt anger den här bilden att Samsung behåller samma 12-megapixelspecifikation med optisk bildstabilisering som S8:an.

Bilden från Reddit tar också upp en "super slowmotion"-funktion som anges kunna fånga slowmotionvideo med 1 000 bildrutor per sekund (fps), något bättre än de 960 fps som erbjuds av Sony Xperia XZ Premium och XZ1. Apples senaste Iphone-modeller har för jämförelse slowmotionvideo med 120 eller 240 bilder per sekund.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.