Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple och Amazon lyckades få till rekordkvartal

Teknikjättarna Apple, Amazon och Alphabet presenterade alla sina kvartalsrapporter i går. Så, hur gick det för dem?

Under gårdagen presenterade Apple sin rapport för förra årets sista kvartal. Rapporten visade bland annat att Iphone-försäljningen var lägre än tidigare, något som sägs helt enkelt bero på minskad efterfrågan. Men detta innebär inte att det var någon dålig rapport som presenterades, utan det blev ett nytt rekordkvartal och intäkterna överträffade faktiskt förväntningarna.

Trots konstanta rapporter om dålig efterfrågan för Iphone X har försäljningen av den fräsiga telefonen gått bra. Enligt Apple själva var telefonen Iphone-modellen som varje vecka såldes bäst sedan den lanserades. Eftersom medelvärdet för försäljningspriset låg på 796 dollar har analytiker räknat ut att iPhone X sålde bra detta kvartal medan efterfrågan för de "billigare" modellerna var lägre.

Sammanlagt landade intäkterna på 88,4 miljarder dollar vilket var mer än de 87,3 miljarderna man förväntade sig för kvartalet. Apple förväntar sig dock inte något nytt rekordkvartal nästa gång då de sänkt sin prognos en aning inför nästa kvartalsrapport.

Även Amazon presenterade sin kvartalsrapport i går kväll och de lyckades också tjäna massvis pengar under denna period. Amazon räknade med att intäkterna skulle landa på 59,8 miljarder dollar men det blev till slut 60,5 miljarder dollar. En anledning till varför det gick bättre än väntat sägs vara USA:s nya skattereformer som gav Amazon 789 miljoner extra dollar.

En teknikjätte som inte kunde skryta med några rekordsiffror i går var Googles moderbolag Alphabet. De åkte på en nettoförlust på tre miljarder dollar under förra årets sista kvartal. En anledning till att siffrorna pekade neråt detta kvartal var att de åkte på skattesmäll och var tvungna att betala engångsskatt på 9,9 miljarder dollar.

Men innan denna rapport har Alphabet på senare tid bara pekat uppåt. Trots nettoförlusten steg deras totala omsättning under detta kvartal med 24 procent tack vare en ökad omsättningen inom annonsering.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.